Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

«Η Φθινοπωρινή Ιστορία» του Αλεξεϊ Αρμπούζωφ

Με το Γιώργο Μιχαλακόπουλο

Την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010 και ώρες 18.30 και 21.15
Οργάνωση Π.Ο.Δ.Τ
Την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, ανεβαίνει στην αίθουσα τον Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, η θεατρική παράσταση του Αλεξεϊ Αρμπούζωφ, «Φθινοπωρινή Ιστορία». Θα δοθούν δύο παραστάσεις, απογευματινή 18.30 και βραδινή 21.15
Ο Αλεξεϊ Αρμπούζωφ, ένας από τους ελάχιστους συγγραφείς της μεταπολεμικής Σοβιετικής Ένωσης που το έργο του έχει ξεπεράσει τα όρια της πατρίδας του, έζησε στη Μόσχα και έγραψε στη Γιάλτα. Αυτό εδώ, Μια Παλιομοδίτικη Κωμωδία, (όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος)ήταν και το «Κύκνειο Άσμα». Οι αποστάσεις που κράτησε ο Αρμπούζωφ από τις αρχές του σοσιαλιστικού ρεαλισμού και η εμμονή στα αιώνια θέματα εξάπλωσε τα έργα του πέρα και μετά το σοβιετικό κόσμο.


Πρωταγωνιστούν Γιώργος Μιχαλακόπουλος Κατερίνα Μαραγκού.
Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μιχαλακοπούλου
Μετάφραση : Ερρίκος Μπελιές
Σκηνικά-Κουστούμια: Γιώργος Πατσάς
Μουσική : Ευανθία Ρεμπούτσίκα
Φωτισμοί: Νίκος Καβουκίδης


Οι δύο πρωταγωνιστές υποδύονται το Ροντιόν Νικολάγιεβιτς και τη Λίντια Βασίλιεβνα, αντίστοιχα, δύο μοναχικούς ανθρώπους, τραυματισμένους ψυχικά από τον πόλεμο τον Αύγουστο του 1968 σε ένα θερετρονοσηλευτήριο στη Γιουρμαλά της Βαλτικής θάλασσας.
Εκείνος, 65 ετών, αρχίατρος του νοσηλευτηρίου και εκείνη μια γυναίκα μεταιχμιακής ηλικίας, ταμίας σε τσίρκο, που έχει έρθει από τη Μόσχα για ξεκούραση. Ο Ροντιόν είναι μοναχικός και ερμητικά κλεισμένος στο εαυτό του, ενώ η Λίντια εξωστρεφής και τρυφερή προς όλους. Δημιουργείται μια περίεργη χημεία ανάμεσα σε αυτό το αντιφατικό δίδυμο, που οδηγεί σε ευθεία μετωπική σύγκρουση. Αυστηρός και αφοσιωμένος στη δουλειά τού, απρόσιτος και προσηλωμένος στους κανονισμούς αντίθετα η Λιντία, ασυμβίβαστη, παραβαίνει όλους τους κανονισμούς και γεύεται τη ζωή στην υπερβολή της (η Κατερίνα Μαραγκού σε ρόλο που αιφνιδιάζει, χορεύει, τραγουδά).
Η μοντέρνα σκηνοθετική ματιά της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου, έδωσε στην παράσταση κινηματογραφικό ρυθμό και μια αίσθηση από τη μαγεία του τσίρκου.
Σε όλη την ατμόσφαιρα, συνετέλεσε η μουσική της Ρεμπούτσίκα, που άλλοτε παρέπεμπε σε τσίρκο και άλλοτε υπογράμμιζε την ψυχική κατάσταση των ηρώων.

Πληροφορίες ΠΟΔΤ τηλ: 24310 76613
Εισιτήρια προπωλούνται στο Λογιστήριο του Π.Ο.Δ.Τ. τηλ:24310 78352
Γενική είσοδος: 23ευρώ
Φοιτητικά, Μαθητικά: 17ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου